Laatste update: 08-01-2024

Vakantieweek

 

De vakantieweek is altijd de tweede week van de basisschoolvakantie. Dit is een week waarin de kinderen van de basisschool hun energie kwijt kunnen door allerlei verschillende activiteiten, de belangrijkste hiervan is natuurlijk het 'Hutten bouwen'. Tijdens deze vakantieweek zijn er twee dorpen waar de kinderen hutten kunnen bouwen: het Klein Dorp en het Groot Dorp. De hele parkeerplaats van 't Stokperdje wordt tijdens de vakantieweek omgebouwd tot een hele andere wereld. 

Data

De vakantieweek vindt altijd plaats in de tweede week van de zomervakantie. In 2024 betekent dit dat de vakantieweek is van maandag 15 juli t/m vrijdag 19 juli. 

Klein Dorp 

Op een speciaal gedeelte van de parkeerplaats bij 't Stokperdje wordt het Klein Dorp gebouwd. Dit Klein Dorp is bedoeld voor kinderen die in groep 1, 2, 3 en 4 zitten. Voor hen staan de hutjes in het begin van de week al klaar. De kinderen krijgen een hut toegewezen waarin zij de hele week hun gang kunnen gaan. Ze kunnen een dakje (laten) maken en de hut mooi schilderen en inrichten met leuke spulletjes die zij gedurende de week ook zelf kunnen knutselen. Ook is er buiten het hutten bouwen genoeg te doen: er staan diverse luchtkussens, een zwembad en zandbakken, je kunt geschminkt worden en de kinderen worden vermaakt met een lang doorlopend toneelspel rond het thema. Ook gaan we een middag langs bij Sport en Spel van het Groot Dorp en komt er een huifkar waarmee alle kinderen een ritje kunt maken. Ook is er op een avond in de week de mogelijkheid om naar 't Pannehûske te gaan, hier doen zij dan allerlei spelletjes en krijgen nog een extra stukje van het toneelspel mee.

Groot Dorp

De kinderen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool zitten in het Groot Dorp. (Groep 4 mag dus kiezen) Ook voor de oudere kinderen is er een speciaal gedeelte van de parkeerplaats ingericht waar zij hun gang kunnen gaan. In tegenstelling tot de kleintjes staat er voor de oudere kinderen nog helemaal niets klaar. Zij moeten eerst een kavel kopen en bouwmateriaal. Dan pas kunnen zij aan de slag om zelf een hut weg te zetten. Uiteraard worden de hutten op stevigheid gecontroleerd.

Omdat het voor veel kinderen spannend en nog moeilijk is de eerste jaren in het Groot Dorp hebben we een speciale Brughoek.  In deze hoek kunnen alle kinderen die het nog spannend of moeilijk vinden een hut bouwen. Deze kinderen zullen extra geholpen worden door een vast gezicht die hen helpt en extra uitleg geeft. Verder zitten de kinderen allemaal bij elkaar en worden ze niet 'verdrukt' door de grote hutten om zich heen. 

Naast het bouwen van hutten kunnen zij gedurende de week speciaal geld verdienen door te werken. Met dat geld kunnen zij dan weer materiaal kopen om verder te bouwen aan de hut. Maar ook vergunningen en verzekeringen voor de hutten moeten gekocht worden. Zo leren kinderen al een hoop over het leven van later. ;)
Natuurlijk worden de kinderen verder op alle mogelijke manieren vermaakt. Ze kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan diverse sport en spel activiteiten zoals een voetbaltoernooi, er staan luchtkussens en een zwembad en ook voor hen is er de gehele week een toneelspel rond het thema.

Hulpleiding

Baal jij er ook zo van dat je eigenlijk te oud bent om naar de vakantieweek te kunnen komen? Misschien kun jij dan wel hulpleiding worden! Voor iedereen vanaf 14 jaar of vanaf de 2e klas of ouder hebben wij wel wat leuks te doen. Heb je interesse? Bel dan even naar 't Stokperdje of mail naar vakantieweek@stokperdje.nl voor meer informatie!

 

____________________________________________________________________________