Laatste update: 20-01-2021

Kamp

Het kamp is altijd in de meivakantie en voor iedereen van 4 tot 16 jaar. Dit keer gaan we van maandag 3 mei tot en met vrijdag 7 mei 2021 naar scouting Driesprong in Teteringen. 5 dagen ravotten, jezelf uitleven, ontspannen en spellen spelen! Tijdens het kamp zijn er verschillende groepen ingedeeld op klas: de groepen van de Berenbende. Meer informatie over de Berenbende is te vinden onder het kopje ‘Berenbende’ aan de linkerkant.

Op deze pagina is veel informatie te vinden over het kamp, hoe de groepen zijn ingedeeld, de kosten, hoe je je kunt aanmelden en wanneer er een informatieavond wordt georganiseerd. Mochten er alsnog vragen zijn, mail gerust naar Anne (berenbende@stokperdje.nl)!

 

De groepen op kamp

Teddyberen - Groep 1/2/3

De Teddyberen zijn voor kinderen uit groep 1, 2 en groep 3. Zij gaan twee nachtjes en drie dagen op kamp. Hier gaan ze van alles doen: bij lekker weer naar het bos, lopen vaak een speurtocht(je) en de Grizzly’s maken elk jaar een mooi kampvuur. Dit alles wordt gedaan rondom een thema dat geheim blijft tot de start van het kamp! Ook mogen ze laten zien hoe groot ze zijn door hun eigen bord en bestek af te wassen, maar hierbij kunnen natuurlijk de Pandaberen en IJsberen helpen. Het slapen is vaak nog een beetje spannend, maar komt altijd weer goed. De ene keer door een verhaaltje, de andere keer door een poppenkast. Ook slaapt er één iemand van de leiding bij de kinderen, dit maakt het allemaal een beetje minder spannend! Verder gaan we lekker veel buiten spelen!

De Teddyberen gaan op kamp van dinsdag tot en met donderdag.

 

Pandaberen - Groep 4/5

Als je in groep 4 of 5 zit, mag je met de Pandaberen mee op kamp. Zij blijven geen twee, maar vier nachten! Je wordt al een beetje ouder, dus mag al iets langer wakker blijven ’s avonds, maar ook de spelletjes worden groter en de speurtochten langer. Het kampvuur blijft indrukwekkend en je mag vijf dagen meespelen. Vaak wordt er een thema verzonnen voor het kamp en speel je spellen in dit thema.

 

IJsberen - Groep 6/7

De IJsberen zitten in groep 6 en 7 en de spellen worden nóg groter dan bij de Pandaberen! Je eet nog gezellig met de Teddyberen en Pandaberen binnen en helpt ze soms, maar wanneer zij gaan slapen, ga jij misschien nog wel op pad! Speurtochten, spellen in het bos en op de kamplocatie. Soms wordt er zelfs een spel gedaan met de Grizzly’s.

 

Grizzly’s - Groep 8/1e klas

In het laatste jaar van de basisschool en het eerste jaar van het middelbaar ben je een Grizzly. IJsberen slapen binnen en krijgen eten voorgeschoteld, Grizzly's niet meer! Zij beginnen met het opzetten van tenten om in te slapen (na een fietstocht) en krijgen een budget mee om zelf in de winkel eten te gaan kopen. Dit eten wordt niet voor ze klaargemaakt, maar dit gaan ze zelf doen op hun zelf gemaakte vuur! Het primitief koken wordt veel geoefend tijdens de clubs en de leiding kan natuurlijk stiekem ook wel een beetje helpen. Als echte Grizzly leef je de hele week buiten: je bent een echte bikkel. Er worden speurtochten en spellen gedaan in het donker, je zaklamp mag je niet vergeten deze week!

Kodiak's 2e - 16 jaar
Wanneer je te oud bent voor de Grizzly's, wordt je een Kodiak. Op kamp ga je veel zelf aan de slag met vanalles; het opzetten van je tent, het maken van een vuur en het bedenken van je avondmaaltijd. De programma's duren tot ver na zonsondergang en beginnen soms ook wel heel vroeg! 
Na een week ben je moe, maar voldaan. 

 

Wie mag er mee op kamp?

Alle leden van de Berenbende mogen sowieso mee. Verder mag, mits er genoeg ruimte is, iedereen mee die is geboren tussen 31-08-2004 en 03-05-2017.

 

Ben je blijven zitten? Dan geldt je huidige klas.

 

Voorafgaand aan het kamp worden alle deelnemers uitgenodigd bij de betreffende club waar hij/zij mee op kamp gaat. Je moet minimaal twee keer komen kijken, zo kan de leiding jouw leren kennen, maar ook jij de leiding! Wanneer dit echt niet mogelijk is, dit graag aangeven bij de aanmelding.
 

Teddyberen Zaterdag 14.00 uur – 15.30 uur
Pandaberen Zaterdag 14.00 uur – 16.00 uur
IJsberen Donderdag 18.30 uur – 20.30 uur
Grizzly's
Kodiak's
Donderdag
Dinsdag
19.00 uur – 21.00 uur
19.30 uur – 21.30 uur 
 

De kosten

De kosten voor het kamp zullen als volgt zijn:
 

 

Groep 1/2/3

Groep 4 t/m 16 jaar

Lid Beren

€45,00

€80,00

Geen Berenlid

€52,50

€90,00


Mocht dit lastig zijn, neem dan toch contact op met ons. Wie weet is er iets te regelen!

Belangrijke data

Zaterdag 13 februari 2021 – Start inschrijving leden Berenbende

Gezien de leden van Berenbende voorrang krijgen bij de inschrijving, mogen zij zich vanaf zaterdag 13 februari aanmelden. Zij zullen de brief via de mail ontvangen.

 

Zondag 21 maart 2021 – Start open inschrijving

Vanaf vandaag mag iedereen zich inschrijven voor het kamp en is het ‘wie het eerste komt, wie het eerste maalt’. Wil je deze dag graag een herinneringsmail ontvangen? Stuur een berichtje naar berenbende@stokperdje.nl en je krijg de aanmeldingsbrief in je mailbox de 21e!

 

Ergens een avond in april – Informatieavond

Het kamp kan spannend zijn (voor kinderen én ouders) en vragen oproepen, daarom organiseren wij bij voldoende animo een informatieavond. Deze avond zullen we foto’s laten zien van de kampen van de laatste jaren, is leiding aanwezig en kunnen vragen gesteld worden.
Heeft u interesse in een informatieavond? Stuur een berichtje naar berenbende@stokperdje.nl en dan wordt er sowieso iets geregeld. 
 

Zondag 18 april 2021 – Einde opgaveperiode

Na vandaag is het helaas niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven voor het kamp.

Aanmelden

Denk je nu ‘Ja, ik wil mee op kamp!!!’ ? Super leuk!

 

Om jezelf in te schrijven moet je een aantal dingen gedaan hebben:

- Het inschrijfformulier is volledig ingevuld gestuurd naar berenbende@stokperdje.nl;

- Je bent minimaal twee keer komen kijken bij de Berenbende of je hebt iets anders afgesproken met Anne;

- Er is betaald of er is iets afgesproken met de penningmeester.

 

Wanneer je aan alle drie de punten hebt voldaan mag je mee op kamp! Deze bevestiging krijg je via de mail van Anne. Geen bevestiging = geen deelname.

 

Na inschrijving ontvang je de kampkalender. Hier in staat onder andere wat je allemaal mee moet nemen.

Het inschrijfformulier is vanaf zondag 21 maart hier te vinden. Het formulier is digitaal invulbaar en kun je na het invullen opslaan en versturen naar berenbende@stokperdje.nl. Je hoeft het formulier dus niet uit te printen.

 

Bij inschrijving ga je akkoord met de "Algemene voorwaarden kamp 2020"
 


Aftermovie kamp 2019

Klik hier voor de aftermovie van kamp 2019.