Kamp

Het kamp is altijd in de meivakantie en voor iedereen van 4 tot 16 jaar. Dit jaar gaan we van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei naar scouting Gillesa in Gilze. 5 dagen ravotten, jezelf uitleven, ontspannen en spellen spelen! Tijdens het kamp zijn er verschillende groepen ingedeeld op klas: de groepen van de Berenbende. Meer informatie over de Berenbende is te vinden onder het kopje ‘Berenbende’ aan de rechterkant.

Op deze pagina is veel informatie te vinden over het kamp, hoe de groepen zijn ingedeeld, de kosten, hoe je je kunt aanmelden en wanneer er een informatieavond wordt georganiseerd. Mochten er alsnog vragen zijn, mail gerust naar Anne (berenbende@stokperdje.nl)!

 

De groepen op kamp

Teddyberen - Groep 1/2/3

De Teddyberen zijn voor kinderen uit groep 1, 2 en groep 3. Zij gaan twee nachtjes en drie dagen op kamp. Hier gaan ze van alles doen: bij lekker weer naar het bos, lopen vaak een speurtocht(je) en de Grizzly’s maken elk jaar een mooi kampvuur. Dit alles wordt gedaan rondom een thema dat geheim blijft tot de start van het kamp! Ook mogen ze laten zien hoe groot ze zijn door hun eigen bord en bestek af te wassen, maar hierbij kunnen natuurlijk de Pandaberen en IJsberen helpen. Het slapen is vaak nog een beetje spannend, maar komt altijd weer goed. De ene keer door een verhaaltje, de andere keer door een poppenkast. Ook slaapt er één iemand van de leiding bij de kinderen, dit maakt het allemaal een beetje minder spannend! Verder gaan we lekker veel buiten spelen!

De Teddyberen gaan op kamp van maandag tot en met woensdag.

 

Pandaberen - Groep 4/5

Als je in groep 4 of 5 zit, mag je met de Pandaberen mee op kamp. Zij blijven geen twee, maar vier nachten! Je wordt al een beetje ouder, dus mag al iets langer wakker blijven ’s avonds, maar ook de spelletjes worden groter en de speurtochten langer. Het kampvuur blijft indrukwekkend en je mag vijf dagen meespelen. Vaak wordt er een thema verzonnen voor het kamp en speel je spellen in dit thema.

 

IJsberen - Groep 6/7/8

De IJsberen zitten in groep 6, 7 en 8 en de spellen worden nóg groter dan bij de Pandaberen! Je eet nog gezellig met de Teddyberen en Pandaberen binnen en helpt ze soms, maar wanneer zij gaan slapen, ga jij misschien nog wel op pad! Speurtochten, spellen in het bos en op de kamplocatie. Soms wordt er zelfs een spel gedaan met de Grizzly’s.

 

Grizzly’s - 1e klas – 15/16 jaar

Wanneer je van de basisschool af bent, kom je bij de Grizzly’s. Je mag mee op kamp als je voor september 16 wordt. Grizzly’s slapen buiten, wij zorgen voor twee grote tenten. Het grote verschil is dat er niet meer wordt gekookt voor je: dit mag je zelf gaan doen! Jullie krijgen per persoon een bedrag, gaan samen naar de winkel om eten te kopen en het zelf klaar te maken op vuur. Het primitief koken wordt veel geoefend tijdens de clubs en de leiding kan natuurlijk stiekem ook wel een beetje helpen. Als echte Grizzly leef je de hele week buiten: je bent een echte bikkel. Er worden speurtochten en spellen gedaan in het donker, je zaklamp mag je niet vergeten deze week!

 

Wie mag er mee op kamp?

Alle leden van de Berenbende mogen sowieso mee. Verder mag, mits er genoeg ruimte is, iedereen mee die is geboren tussen 31-08-2003 en 29-04-2015.

 

We hebben ruimte voor de volgende deelnemers:

 
Aantal Groep School
14 Teddyberen Groep 1 - 2 - 3
15 Pandaberen Groep 4 - 5
15 IJsberen Groep 6 - 7 - 8
12 Grizzly Meiden 1e klas t/m het jaar waarin ze 16 worden
12 Grizzly Jongens 1e klas t/m het jaar waarin ze 16 worden
 

Ben je blijven zitten? Dan geldt je huidige klas!

 

Voorafgaand aan het kamp worden alle deelnemers uitgenodigd bij de betreffende club waar hij/zij mee op kamp gaat. Je moet minimaal twee keer komen kijken, zo kan de leiding jouw leren kennen, maar ook jij de leiding! Wanneer dit echt niet mogelijk is, dit graag aangeven bij de aanmelding.
 

Teddyberen Zaterdag 14.00 uur – 15.30 uur
Pandaberen Zaterdag 14.00 uur – 16.00 uur
IJsberen Donderdag 18.30 uur – 20.30 uur
Grizzly's Dinsdag 19.00 uur – 21.00 uur

De kosten

De kosten voor het kamp zullen als volgt zijn:
 

 

Groep 1/2/3

Groep 4 t/m 16 jaar

Lid Beren

€40,00

€75,00

Geen Berenlid

€47,50

€85,00


Mocht dit lastig zijn, neem dan toch contact op met ons. Wie weet is er iets te regelen!

 

Belangrijke data

Zaterdag 16 februari 2019 – Start inschrijving leden Berenbende

Gezien de leden van Berenbende voorrang krijgen bij de inschrijving, mogen zij zich vanaf zaterdag 16 februari aanmelden. Zij zullen de brief via de mail ontvangen.

 

Zondag 24 maart 2019 – Start open inschrijving

Vanaf vandaag mag iedereen zich inschrijven voor het kamp en is het ‘wie het eerste komt, wie het eerste maalt’. Wil je deze dag graag een herinneringsmail ontvangen? Stuur een berichtje naar berenbende@stokperdje.nl en je krijg de aanmeldingsbrief in je mailbox de 24e!

 

Woensdag 27 maart 2019 – Informatieavond

Het kamp kan spannend zijn (voor kinderen én ouders) en vragen oproepen, daarom organiseren wij een informatieavond op woensdag 27 maart van 20.00 uur tot 21.00 uur (tijden onder voorbehoud). Deze avond zullen we foto’s laten zien van de kampen van de laatste jaren, is leiding aanwezig en kunnen vragen gesteld worden. Wil je aan de informatieavond herinnerd worden via de mail? Stuur een berichtje naar berenbende@stokperdje.nl en dan zorgen wij daarvoor!
Om een inschatting te kunnen maken van de interesee is opgeven nodig! Dit kan via berenbende@stokperdje.nl. 

 

Zondag 14 april 2019 – Einde opgaveperiode

Na vandaag is het helaas niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven voor het kamp.

Aanmelden

Denk je nu ‘Ja, ik wil mee op kamp!!!’ ? Super leuk!

 

Om jezelf in te schrijven moet je een aantal dingen gedaan hebben:

- Het inschrijfformulier is volledig ingevuld gestuurd naar berenbende@stokperdje.nl;

- Je bent minimaal twee keer komen kijken bij de Berenbende of je hebt iets anders afgesproken met Anne;

- Er is betaald of er is iets afgesproken met de penningmeester.

 

Wanneer je aan alle drie de punten hebt voldaan mag je mee op kamp! Deze bevestiging krijg je via de mail van Anne. Geen bevestiging = geen deelname.

 

Na inschrijving ontvang je de kampkalender. Hier in staat onder andere wat je allemaal mee moet nemen!

Het inschrijfformulier vind je hier. Het formulier is digitaal invulbaar en kun je na het invullen opslaan en versturen naar berenbende@stokperdje.nl. Je hoeft het formulier dus ook niet uit te printen.

 

Bij inschrijving ga je akkoord met de "Algemene voorwaarden kamp 2019"