Laatste update: 11-04-2024

Kamp

Helemaal onderaan is het inschrijfformulier te vinden! 

Het kamp is altijd in de meivakantie en voor iedereen van 4 tot 16 jaar. Dit keer gaan we van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei 2024 (de jongsten komen van maandag t/m woensdag) naar scouting Gillesa in Gilze. 5 dagen ravotten, jezelf uitleven, ontspannen en spellen spelen! Tijdens het kamp zijn er verschillende groepen ingedeeld op leeftijd. 

Op deze pagina is veel informatie te vinden over het kamp, hoe de groepen zijn ingedeeld, de kosten, hoe je je kunt aanmelden en wanneer er een informatieavond wordt georganiseerd. Mochten er alsnog vragen zijn, mail gerust naar Anne (kamp@stokperdje.nl)!

 

De groepen op kamp

Tot en met het kamp van 2023 werden de groepen van de Berenbende aangehouden.  Vanaf 2024 zal het kamp los staan van de Berenbende en zullen de groepen nieuwe namen krijgen. De leeftijdsverdeling blijft hetzelfde. 
 

Bijtjes - Groep 1/2/3

De Bijtjes zijn voor kinderen uit groep 1, 2 en groep 3. Zij gaan twee nachtjes en drie dagen op kamp. Hier gaan ze van alles doen: bij lekker weer naar het bos, lopen vaak een speurtocht(je) en de Capibara's maken elk jaar een mooi kampvuur. Dit alles wordt gedaan rondom een thema dat geheim blijft tot de start van het kamp! Ook mogen ze laten zien hoe groot ze zijn door hun eigen bord en bestek af te wassen, maar hierbij kunnen natuurlijk de Pinguïns en Vossen helpen. Het slapen is vaak nog een beetje spannend, maar komt altijd weer goed. De ene keer door een verhaaltje, de andere keer door een poppenkast. Verder gaan we lekker veel buiten spelen!

De Bijtjes komen van maandag t/m woensdag. 

 

Pinguïns - Groep 4/5

Als je in groep 4 of 5 zit, mag je met de Pinguïns mee op kamp. Zij blijven geen twee, maar vier nachten! Je wordt al een beetje ouder, dus mag al iets langer wakker blijven ’s avonds, maar ook de spelletjes worden groter en de speurtochten langer. Het kampvuur blijft indrukwekkend en je mag vijf dagen meespelen. Vaak wordt er een thema verzonnen voor het kamp en speel je spellen in dit thema.

 

Vossen - Groep 6/7/8

De Vossen zitten in groep 6, 7 en 8 en de spellen worden nóg groter dan bij de Pinguïns! Je eet nog gezellig met de Bijtjes en Pinguïns binnen en helpt ze soms, maar wanneer zij gaan slapen, ga jij misschien nog wel op pad! Speurtochten, spellen in het bos en op de kamplocatie. Soms wordt er zelfs een spel gedaan met de Capibara's.

 

Capibara's - 1e en 2e klas

Vanaf de middelbare school ben je een Capibara. Vossen slapen binnen en krijgen eten voorgeschoteld, Capibara's niet meer! Zij beginnen met het opzetten van tenten om in te slapen (na een fietstocht) en krijgen een budget mee om zelf in de winkel eten te gaan kopen. Dit eten wordt niet voor ze klaargemaakt, maar dit gaan ze zelf doen op hun zelf gemaakte vuur! Het primitief koken mag je komen oefenen (of wordt lid van de Grizzly's!) en de leiding kan natuurlijk stiekem ook wel een beetje helpen. Als echte Capibara leef je de hele week buiten: je bent een echte bikkel. Er worden speurtochten en spellen gedaan in het donker, je zaklamp mag je niet vergeten deze week!

Leeuwen - 3e klas t/m 16 jaar 
De Leeuwen zijn de oudste op kamp, maar ook de snelste, slimste en handigste? Daar gaan we deze week acherkomen! Zij gaan meer zelf doen en  meer uitdagingen krijgen.
Elke avond komt dezelfde vraag terug: hebben de Capibara's of Leeuwen als eerst vuur om op te koken? 

Wie mag er mee op kamp?

Iedereen, mits er voldoende ruimte is, mag mee op kamp. De minimale leeftijd is 4 jaar en je mag mee t/m het seizoen waarin je 16 wordt. 

 

Ben je blijven zitten? Dan geldt je huidige klas.

 

Voorafgaand aan het kamp worden alle deelnemers uitgenodigd om kennis te maken met de andere deelnemers en de leiding. Hierover volgt t.z.t. meer informatie. 

De kosten

De kosten voor het kamp zijn voor de Bijtjes (groep 1/2/3) €60,00.
Voor de andere kinderen is dit €95,00. 


Mocht dit lastig zijn, neem dan toch contact op met ons. Wie weet is er iets te regelen!
 

Belangrijke data

Zaterdag 10 februari – Start inschrijving

Vanaf vandaag mag iedereen zich inschrijven voor het kamp en is het ‘wie het eerste komt, wie het eerste maalt’. Wil je deze dag graag een herinneringsmail ontvangen? Stuur een berichtje naar kamp@stokperdje.nl en je krijg de aanmeldingsbrief in je mailbox!

 

Maandag 15 april  Informatieavond

Het kamp kan spannend zijn (voor kinderen én ouders) en vragen oproepen, daarom organiseren wij bij voldoende animo een informatieavond. Deze avond zullen we foto’s laten zien van de kampen van de laatste jaren en kunnen vragen gesteld worden.

De informatieavond wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deze is op maandagavond 15 april om 19.30 uur. Graag weten wij hoeveel mensen wij kunnen verwachten. Aanmelden kan via kamp@stokperdje.nl. Heeft u specifieke vragen? Dan mogen deze uiteraard meegestuurd worden.  
De deadline van aanmelden zit voor deze informatieavond, maar aanmelden hierna is ook nog mogelijk.
 

Zaterdag 13 april – Einde opgaveperiode

Na vandaag is het helaas niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven voor het kamp.
Heb je toch iets langer de tijd nodig om er over na te denken of om een vriend(in) over te halen? Laat het dan zeker even weten! 

Aanmelden

Denk je nu ‘Ja, ik wil mee op kamp!!!’ ? Super leuk!

 

Om jezelf in te schrijven moet je een aantal dingen gedaan hebben:

- Het inschrijfformulier invullen (deze verschijnt op zaterdag 10 februari hieronder); 

- Er is betaald of er is iets afgesproken met de penningmeester.

 

Wanneer je aan beide punten hebt voldaan mag je mee op kamp! 


Na inschrijving ontvang je de kampkalender. Hier in staat onder andere wat je allemaal mee moet nemen.
 

Bij inschrijving ga je akkoord met de "Algemene voorwaarden kamp 2024"

Aftermovie kamp 2019 in Gilze