Laatste update: 12-05-2020

Los jij de moord op?

Er is een moord gepleegd.

In onderstaand filmpje vertelt agent Sara wat er is gebeurd.

LET OP: de fysieke speurtocht is inmiddels niet meer te lopen. De puzzels die tijdens de speurtocht te vinden waren zijn daarom vanaf nu hier te downloaden.Via deze link is de spelkaart te downloaden:
Spelkaart Moordspel 't Stokperdje 2020


Help jij met het oplossen van de moord? 


Klaar! En nu? Om het spannend te houden hebben we het antwoord van het moordspel niet zomaar op deze pagina staan. Deze kun je alleen zien door hier te klikken!

Had jij het goed?   Het verhaal
Hendrik Dijkstra was een rijke ondernemer. 
Hij bezit drie fabrieken, vier restaurants en nog een hele hoop vastgoed wat hij verhuurt. Dijkstra heeft een groot huis in Zundert met daarbij een nog veel grotere tuin. Een tuin waar hij vele feesten gegeven heeft. Hij woont daar met zijn zoon. Dit is niet altijd makkelijk, zijn zoon is namelijk gokverslaafd en dan vooral online. Het gokken betaalt hij met geld van Dijkstra. Maar Dijkstra is er klaar mee en wilt dat zijn zoon zich laat opnemen in een afkickkliniek. Hij heeft ook alle financiering van zijn zoon stop gezet. Zijn ex vrouw, Annabel ook woonachtig in Zundert, maakt hem het leven niet makkelijk. Ze is nog steeds erg kwaad over de affaire die Dijkstra had met zijn schoonmaakster Roos. Roos is 10 jaar jonger dan Annabel en dat viel natuurlijk niet goed.

 

De affaire is al lang gestopt, maar Roos maakt nog steeds het huis schoon. Hier ontstaat het volgende probleem: Roos wil meer salaris. Hier komt ze steeds op terug en maakt ze veel ruzie over met Dijkstra.

 

Zoals gezegd heeft Dijkstra een hele grote tuin waar hij vele feestjes geeft. De buurman kan hier niet goed tegen. Lawaai tijdens de vele BBQ’s komen hem zijn strot uit. De buurman heeft zelfs een keer de tuinslang op de BBQ gericht zodat hij uit ging. Zou de buurman jaloers zijn dat hij zelf nooit mag komen?

 

De grote tuin vraagt natuurlijk veel onderhoud. Hier is een tuinman voor in dienst. Om het onderhoud goedkoper te maken en de tuinman wat minder te laten werken, komt er kunstgras. De tuinman is woedend. Kunstgras! Wie verzint dat, hij is een vakman en wil echt gras!

 

Tot slot is er nog de pakketbezorger, Harrie. Al jaren de vaste bezorger van Dijkstra. Hij brengt pakketjes naar Dijkstra en bezorgt pakketten van Dijkstra bij anderen. Wat begon als een goede samenwerking lijkt steeds meer uit te lopen op een ruzie. Harrie is jaloers. Hij staat voor een modaal salaris hard te werken. En Dijkstra bestelt vanuit zijn lui stoel dure elektronica en luxe maaltijden. Als Harrie begint over een betere vergoeding wordt hij uit gelachen. Dijkstra geeft hem één euro voor een ijsje. Harrie vertrekt woedend.

 

Hendrik Dijkstra is vandaag dood aangetroffen in Zundert bij’ t Stokperdje. Zijn lichaam is verplaatst. Zoals jullie hebben kunnen lezen, was Dijkstra niet bij iedereen even geliefd. De politie tast nog in het duister wie hem vermoord heeft. Waar is hij vermoord? Dijkstra kwam overal. In de kerk, bij de voetbal, de corsotent en ga zo maar door. Dijkstra heeft hele rare verwondingen. Met wat voor moordwapen hij aan zijn einde is gekomen? Ook hier heeft de politie verschillende opties.

 

Dijkstra een succesvol ondernemer komt bruut aan zijn einde. Maar waar is dat gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wat is het moordwapen? Help mee om de moord op Dijkstra op te lossen.