Laatste update: 26-04-2021

Koningsdag

Leve de Koning! Hoezee, hoezee, hoezee!

Op dinsdag 27 april vieren we de verjaardag van onze Koning. Dat kan dit jaar helaas nog niet zoals jullie van ons gewend zijn. Maar 't Stokperdje zou 't Stokperdje niet zijn als we hiervoor niet een tof alternatief zouden bedenken om toch de verjaardag van de Koning met z'n allen kunnen vieren. Dit gaan we doen met een livestream de hele dag en een aangepaste spellenkermis dit sluiten we 's avonds af met een online feestje en quiz. 

Spellenkermis

We zullen een kleine, gestructureerde (en vooral Coronaproof) spellenkermis organiseren. In tijdsblokken zullen we heel de dag door groepen ontvangen die op onze spellenkermis, spellen kunnen komen spelen. De spellenkermis is een 'drive through' principe. Het is dus niet mogelijk om een eigen route te lopen, volg de instructies van de leiding op. Aanmelden is verplicht, en alle kinderen(en evt. hun ouders) van de basisschool zijn welkom.

We hebben bij deze spellenkermis een aantal regels waar we ons aan moeten houden:
- Er zijn max. twee volwassenen per gezin toegestaan.
- Een groepje mag bestaan uit max. 4 kinderen.  
- Als je verkoudheidsklachten hebt, je hebt contact gehad met iemand of iemand bij je thuis is positief getest, mag je helaas niet komen.
- Als je naar de spellenkermis komt, kom dan vooral met de fiets of te voet. Parkeergelegenheid is er op het Jan Koekenplein of bij Onder de Mast.
- Kom niet te vroeg
- Ben je 12 jaar of ouder? Houdt dan 1.5 meter afstand. 
- Geef jezelf snel op want vol=vol! Klik op deze link om jezelf op te geven.

De Grote Koningsdag Liveshow!

Op Koningsdag gaan we via Twitch een livestream uitzenden. We zullen in deze livestream allerlei leuke dingen uitzenden met o.a. een poppenkastshow, we gaan knutselen, we gaan koken, we gaan quizzen en allerlei andere leuke spelletjes. Er kan deze dag bij diverse spelletjes ingebeld worden via Zoom. De link hiervan komt later op de website en de social media. Hieronder lees je meer over wat we gaan doen tijdens de livestream. Je kunt op ieder moment aansluiten bij de livestream.

 

Versierde fietsen

Een versierde fietsenoptocht houden gaat helaas niet, maar fietsen versieren kan thuis natuurlijk wel! Via het What's App nummer van 't Stokperdje (076-5972859) kun je deze dag een foto insturen en wie weet maak jij kans op de prijs voor de mooist versierde fiets.

 

Quiz

Deze quiz gaan we via Kahoot spelen. Hiervoor heb je een telefoon of tablet nodig. We hebben overdag één quiz om warm te draaien. 's Avonds is de grote Koningsdag quiz met daarop aansluitend een online feest.

 

Bingo

We spelen verspreid over de dag drie rondes bingo. Voor de eerste twee rondes kun je kaarten kopen wanneer je op de spellenmarkt bent, de online verkoop is helaas niet meer mogelijk. Voor de derde ronde krijg je van 't Stokperdje een kaart.

 

Twister

Twister is een spel wat iedereen wel kent maar met hoeveel mensen kunnen we dit tegelijk spelen? Via de livestream zal er aan het Twister rad gedraaid worden en thuis kunnen jullie meedoen op je eigen Twister mat. 

 

Poppenkast

Voor de allerkleinsten zal er een poppenkastshow te zien zijn met in de hoofdrol Bob de beer natuurlijk.

 

Knutsel- en kookopdracht

Er zal ook een knutsel- en kookopdracht zijn. Kun jij dit het beste namaken? Stuur je foto in per Whats App! 

Voor het knutstelen heb je nodig:
- Papier voor kroon en versiering
- Schaar
- Lijm
- Plakband of nietmachine
- Stiften of kleurpotloden
- Versiering zoals glitter, stickers, etc.

Voor het koken heb je nodig:
- Appels
- Druiven
- Wortels
- Komkommer
- Satéprikkers
- Snijplank
- Schilmesje

 

Hoger/lager

Wat denken jullie, zal de volgende kaart hoger of lager zijn. Je kan via zoom inbellen naar de studio en dan kun je live meedoen met het spel hoger/lager!

 

Feestende quiz

Natuurlijk mag een spetterend feest niet ontbreken met Koningsdag. Er zal op het begin van de avond een online disco georganiseerd worden en tussendoor zal de grote Koningsdag quiz gespeeld worden die jullie vanuit thuis kunnen volgen via de livestream.

 

We hopen dat jullie allemaal komen naar de spellenkermis en/of kijken naar de livestream.