Laatste update: 05-05-2022

Algemeen

Wie of wat is 't Stokperdje?

't Stokperdje organiseert ieder jaar opnieuw allerlei activiteiten voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Al deze activiteiten worden bedacht door een groep enthousiaste vrijwilligers vanaf 16 jaar.

We hebben op 't Stokperdje verschillende activiteiten, zoals de instuif en quiz night die eens in de maand terug komen. Ook onze Koningsdag en Vakantieweek die ieder jaar terug komen zijn voorbeelden van onze activiteiten. Er zijn ook clubs waar je lid van kunt worden zoals de berenbende en de hobbyclubs de ieder week op een vaste tijd samen komen. Op rest van de site lees je meer informatie over onze activiteiten en via onze facebook pagina houden we u op de hoogte van alles wat er gebeurd op 't Stokperdje. 

Onze geschiedenis

De eerste activiteiten zijn al georganiseerd in 1967. De Stichting Jeugdcarrousel is opgericht in 1969 door een groep mensen rond Roel Davelaar. Tot eind jaren 70 organiseerde onze stichting activiteiten op het sportpark de Wildert en in het parochiehuis, voorheen het CultuurCentrumZundert/Bij ons/de Schroef. Daarna verplaatste onze stichting tijdelijk naar de voormalige school in Klein Zundert. Het bleek niet erg tijdelijk, want na een fikse opknapbeurt in 1978 heeft de stichting hier tot 2007 activiteiten georganiseerd. In 2007 zijn we verhuisd naar het JeeKaaCee gebouw aan De Brug waar we nu nog steeds met veel plezier onze activiteiten organiseren. 
In 2017 hebben we ons 50 jarig jubileum groots gevierd met een jubileum jaar en de daarbij behorende jubileumactiviteiten. 

Stichting Jeugdcarrousel of ’t Stokperdje?

Omdat de leiding best trots was op het feit dat het gebouw door henzelf was opgeknapt werd er gepraat over het stokpaardje van de leiding. Deze naam is uiteindelijk blijven hangen als naam van dit gebouw: 't Stokperdje.
In de volksmond werd deze naam steeds meer en meer gebruikt om te vertellen waar naar je toe ging en bij wie je was. Zo is de naam Jeugdcarrousel, zoals onze stichting officieel nog steeds heet, wat op de achtergrond geraakt. Ondanks dat we eind 2007 verhuisd zijn naar het JeeKaaCee en het échte Stokperdje gebouw niet meer bestaat, noemen we onszelf en ons gebouw nog steeds vol trots: 't Stokperdje!
Gezien het huidige enthousiasme blijven we dit nog jaren volhouden. Dus kom eens langs! Iedereen is welkom! Het sprookje van ’t Stokperdje verdient het om met zoveel mogelijk mensen gedeeld te worden...

Onze leiding

Al onze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers vanaf de 16 jaar. Lijkt het jou leuk om op een leuke, gezellige en actieve manier met kinderen om te gaan?
Dan is 't Stokperdje zeker iets voor jou! Je bent altijd welkom om een keer een kijkje te komen nemen. 

Vaste Leiding

Vaste leiding ben je wanneer je het hele jaar door actief bent op 't Stokperdje, je helpt bijvoorbeeld  bij een hobbyclub, de Instuif, 't Stokperdje organiseert activiteiten  of de Berenbende. Ieder jaar wordt een supergezellige leiderscursus georganiseerd voor degenen die 'vaste leiding' willen worden, zodat zij alles te weten komen over 't Stokperdje.
Vanaf welke leeftijd je vaste leiding mag worden verschilt per activiteit, maar over het algemeen is de minimum leeftijdsgrens voor vaste leiding 16 jaar. Onze vaste leiding krijgt regelmatig workshops waardoor we onze kennis vergroten en steeds leukere activiteiten kunnen bedenken. Voor onze vaste leiding boven de 18 jaar vragen wij een VOG aan. 

Hulpleiding

Hulpleiding is er vooral om de grote activiteiten draaiende te houden en zijn dus net zo belangrijk als de vaste leiding! Hulpleiding ben je als je een paar keer per jaar helpt met bijvoorbeeld Koningsdag of de Vakantieweek. Hiervoor is geen aparte cursus, maar bijvoorbeeld een vergadering om de activiteit kort te bespreken.
Voor de Koningsdag kun je hulpleiding worden vanaf het moment dat je in de eerste klas van het voortgezet onderwijs zit. Om te helpen bij de vakantieweek moet je minimaal in de tweede klas zitten of 14 jaar zijn.

Lijkt jou leuk om leiding te zijn bij een van onze activiteiten? Mail dan even naar leiding@stokperdje.nl

Vertrouwenspersoon

Stichting jeugdcarrousel vindt het belangrijk dat kinderen, ouders en vrijwilligers zich veilig voelen tijdens activiteiten die door ons georganiseerd worden. Mocht er de behoefte bestaan om in vertrouwen met iemand in gesprek te willen omdat je het gevoel hebt niet bij je eigen leiding of bij je ouders terrecht te kunnen, dan is onze vertrouwenspersoon Johan van Trijp of Janneke van Veltom de persoon waar je met je verhaal terrecht kunt. Hij of zij zal naar je verhaal luisteren en samen met jou zoeken naar een passende oplossing. Johan is te bereiken op 06-23709972, Janneke is te bereiken op 06-37338688.