't Stokperdje - Afsluiting 2016/2017

Beste ,

 

Bij deze alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. De berenbende en hobbyclubs zijn alweer afgelopen, we hebben een schuimparty gehad en kijken uit naar onze vakantieweek.

De clubs

De Berenbende en Hobbyclubs zijn afgelopen voor dit seizoen. Het volgende seizoen 2017/2018 kun je natuurlijk jezelf weer aanmelden om lid te worden. Wil je meer informatie over de Berenbende of Hobbyclubs? Raadpleeg onze website. Als je vraag hier niet mee beantwoord is, kun je je vraag sturen naar berenbende@stokperdje.nl of hobbyclubs@stokperdje.nl.

De Schuimparty

Vrijdag 14 juli heeft 't Stokperdje een Schuimparty georganiseerd. Alle bezoekers hebben een fantastische avond gehad. Er kon gezwommen worden en met alle strandballen in het schuim was het een groot feest. Aan de bar kon ook genoeg eten en drinken gekocht worden. De school met de meeste bezoekers heeft een prijs gekregen. De Sint-Anna school ging met deze welverdiende prijs naar huis toe. Wie weet tot de volgende schuimparty!

Vakantieweek ’t Stokperdje gaat terug naar de Romeinen

24 juli 1967 organiseerde ’t Stokperdje voor het eerst de Vakantieweek. Precies 50 jaar later start in 2017 wederom op 24 juli de Vakantieweek. Mooier had het niet kunnen zijn in het Jubileumjaar van ’t Stokperdje.

Dit jaar is er gekozen voor het thema Romeinen. In zowel het Grootdorp als het Kleindorp speelt het verhaal zich af rondom een keizer met een prachtige dochter. In een spannende strijd gaan twee jonge gladiatoren strijden om de hand van deze dochter. Met behulp van Romeinse goden, het nodige vals spelen en natuurlijk de kinderen zal aan het einde van de week duidelijk zijn wie er met de dochter van de keizer mag trouwen.

Nieuw dit jaar tijdens de vakantieweek is de ‘Brughoek’. Een hoek speciaal voor kinderen die voor het eerst van het Kleindorp naar het Grootdorp verhuizen. “We kregen van ouders te horen dat het voor veel kinderen erg spannend is om het eerste jaar naar het Grootdorp te gaan”, legt Rik Dockx, bestuurslid van ’t Stokperdje uit. “Omdat we natuurlijk niet willen dat kinderen om die reden afhaken hebben we in overleg met onze ouderraad gezocht naar een mooie tussenweg”. In de brughoek zal een vast aanspreekpunt zijn voor de kinderen die ze extra op weg helpt met het kopen van pallets, het zoeken van werk en het regelen van bouwvergunningen. Net als in de volwassenwereld komt er heel wat kijken bij het bouwen van een hut tijdens de Vakantieweek.
De Vakantieweek start dagelijks om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Naast het huttenbouwen kunnen de kinderen spelen op de luchtkussens, zwemmen, voetballen, knutselen, schminken en nog veel meer. Tot slot is er nog een vossenjacht, gaat het Grootdorp zwemmen en mogen de kleintjes een avond naar ’t Pannehuske.

Wil jij nog naar de vakantieweek? Dat kan, op www.stokperdje.nl/vakantieweek kun je online je kaarten bestellen. Liever persoonlijk contact? Dagelijks vanaf 19.00 uur kun je op ’t Stokperdje terecht om je kaarten te bestellen en op te halen.

 

Enquête

't Stokperdje is continu bezig zichzelf te verbeteren. Ervaringen van andere mensen kunnen we altijd gebruiken. We willen vragen om een enquête in te vullen. Klik op deze link om naar de enquête te gaan.

Reünie 't Stokperdje

Op zaterdag 23 september organiseert 't Stokperdje voor alle oud-leiding een reünie. Deze avond vol herinneringen, muziek van oud-dj's en een 'special guest' moet dat allemaal goed gaan komen. We zijn voor deze reünie opzoek naar adresgegevens van oud-leiding. Ben jij als vrijwilliger actief geweest? Mail je adresgegevens naar 50jaar@stokperdje.nl. Dan gaan we er samen een mooi feest van maken.

Archief dag

Voor alle (oud) Stokperdje-leiding, pak de agenda's en schrijf op: zondag 26 november 2017 > Archief dag JC/Stokperdje. Op de ARCHIEFDAG stellen wij ons complete digitale en papieren archief open. We bieden koffie, thee en een versnapering maar vragen die dag ook jullie hulp! Bij het bekijken van de foto´s krijgen jullie de mogelijkheid om het archief mee aan te vullen. ** Wanneer was die activiteit? ** Wie staan er op deze foto? ** Wat was nou ook het vakweek-thema dat jaar? ** En waar gingen we ook weer op kamp dat jaar? ** En neem vooral ook je eigen Stokperdje foto's mee. We kunnen die dag op allerlei mogelijke manieren scannen, kopiëren en digitaal archiveren.


We wensen iedereen een fijne vakantie(week) en een goed Bloemencorso toe. Uiteraard zien we iedereen volgend seizoen weer graag terug bij 't Stokperdje. 
Zoals Obelix zou zeggen: 'Rare jongens die Zundertenaren'

 

Met vriendelijke groet,

't Stokperdje
 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden